Biblioteksentralen

 

Bibliotekenes supermarked

Det finnes en rekke bibliotek her i landet – ja, hver kommune har vel sitt eget bibliotek. Store og små, med utvalgt fokus eller et bredt spekter av bøker, det spiller ingen rolle. For å starte opp et bibliotek, trenger man ikke stort mer enn en godkjenning av det lokale styret. Siden tilgang på kunnskap og informasjon er en menneskerettighet, har de fleste byer, kommuner, fylker og bygder sine egne bibliotek. Fra sørspissen til de nordligste viddene – nordmenn er aldri langt unna en solid samling av gode bøker. For å gjøre det så enkelt som mulig å styre et bibliotek, ble Biblioteksentralen stiftet på begynnelsen av 50-tallet. Dette ble som et supermarked for bibliotekene, der man raskt og enkelt kunne få tak på alt man trengte – fra lånekort og alarmer til bøker og diverse media. Nå om dagen er Biblioteksentralen en totalleverandør for norske bibliotek, og har levert tjenester til de aller fleste bibliotekene her i landet – både statlige og privateide. De har fulgt med i utviklingen av moderne teknologi, og gjort det enkelt for bibliotekene i Norge å tilby leserne sine det aller nyeste i bransjens tjenester. Om du har vurdert å starte ditt eget forlag eller bibliotek, er Biblioteksentralen det første stedet du bør oppsøke.  

Bredt utvalg av tjenester

Fra bedriftens senter på Etterstad i Oslo sender Biblioteksentralen ut bøker, lånekort, lydbøker, spill, språkkurs og mye annet til alle landets kriker og kroker. De står bak skolebibliotekene og har hatt stor fremgang med e-bøker de siste årene. Med en fantastisk nettbutikk er det utrolig enkelt for direktørene på diverse bibliotek å bestille de forskjellige tjenestene som tilbys. De retter seg for det meste mot bibliotek, og sender ut både bestselgere og spesialiserte bind med jevne mellomrom, men også privatpersoner kan bestille bøker og e-bøker fra deres hjemmeside.  

Arrangement i regi Biblioteksentralen

For å holde seg på toppen av bransjen, holder Biblioteksentralen årlige forlagsmøter, åpent hus og fagseminarer for bibliotekarer. Her presenteres årets kommende bøker og de nyeste tjenestene. Katalogdata, bibliotekmateriell, inventar, innbindingtjenester, bibliografiske produkter og en rekke andre hjelpemidler er tilgjengelige fra deres hjemmeside, og Biblioteksentralen har et godt rykte for å levere alle sine produkter og tjenester lynraskt. Har du vurdert å åpne et eget bibliotek, er dette det første stedet du bør besøke. Fagseminarene som arrangeres flere ganger i året er dessuten helt gratis, og representanter fra ulike forlag og biblioteker er alltid innom disse for å få i seg fersk kunnskap fra bransjen. Der er samtidig den ledende leverandøren av skolebøker her i landet, og har et helt eget biblioteksystem som forsterker deres posisjon som den mest grundige bedriften med fokus på bibliotek i Norden. Gjennom en egen webportal har de effektive løsninger for driften av hundrevis av skandinaviske bibliotek.