Boktips til innredningen: Sanselige rom

Når man skal begynne på innredning eller oppussing av ett eller flere rom, er det greit å velge seg en stil før man i det hele tatt begynner å planlegge. For å få et innblikk i den populære skandinaviske interiørstilen er dette en førstehjelpsbok uten like.

Mye å se på for inspirasjon

I boken Sanselige rom finner du herlige bilder av alle de stilfulle sidene av norsk og skandinavisk innredning, fra de klassiske tunge tremøblene til de komfortable sittegruppene fylt av myke, varme pledd og puter i alle slags fargetoner. Her finnes det bilder av kjøkken som er en blanding av utstilling av norsk historie og praktiske, koselige arbeidsrom for storfamilien. Boken henter sine bilder fra bloggere som setter fokus på interiør, hovedsakelig i sitt eget hjem. Bildene er dermed ektefølt og varme.

Ble du sjarmert?

Du er ikke alene. Vi nordmenn elsker å pusse opp, pynte rommene våre og å finne nettopp den siste biten av puslespillet for perfekt glede i hjemmet. Vi tråler butikker både høyt og lavt for å finne en lampe som passer perfekt til den nye sofaen vi har sett oss ut. Det finnes mye å velge i på nett, og blant annet finnes det et stort utvalg av møbler på Chilli.no som tiltaler oss, og som passer i våre nordiske, kalde hjem for å skape varme og kos. Utendørs som innendørs liker vi komfort og stil i skjønn forening, og dermed lønner det seg å se etter gode priser online. Slik kan man skape drømmehjemmet innenfor budsjettet man har satt seg.

En bok med verdifullt innhold

I tillegg til å gi deg gode tips til interiør, møblering og fargevalg man bør satse på (noe som er lettere når man ser det på et bilde enn på en liten papirstripe hos fargehandelen), er denne boken en samtidig samling av norsk historie, kunst og interiør for dette årtiet. For ettertiden er bøker som Sanselige rom et innblikk i ett øyeblikk av norsk kultur og norske sjeler. For når vi pusser opp, er det for å roe sjelen, er det ikke? Vi skaper et rede for kropp og sinn der vi kan søke ro og kos, underholdning og sjelemat. Det er kanskje nettopp derfor vi velger å skape sanselige rom …